Zo blijf je up-to-date over cryptocurrency

cointelegraph

Cryptocurrencies en de achterliggende blockchain technologie domineren al maanden het financiële nieuws. Waar de nieuwskoppen voorheen donker waren en voornamelijk schreven over de zogenaamde ‘de bubbel’, zijn het nu vooral de positieve gevolgen van de toepassingen van blockchain technologie die het nieuws domineren. Maar wat is nu eigenlijk het beste nieuwsplatform om jezelf te informeren over alles dat speelt in de cryptowereld? Hier helpen wij je graag bij.

Door de volgende websites hoef jij je geen zorgen te maken dat je de headlines over crypto en blockchaintechnologie zult missen.

Cointelegraph.com

Cointelegraph richt zich veel op de politieke kant van cryptocurrency. Het nieuwsplatform schrijft voornamelijk over Bitcoin en Ethereum. Wat wij fijn vinden aan Cointelegraph is het gebruik van de vele illustraties. Het verduidelijkt diverse nieuwsartikelen, maar maakt het ook prettiger om door taaie stof te lezen.

CryptoUniversity.nl

Dit frisse nieuwsplatform timmert hard aan de weg. De nieuwspagina oogt aantrekkelijk en weergeeft zeer diverse artikelen. Headlines uit de cryptowereld worden afgewisseld met opinieartikelen. De artikelen worden altijd geschreven in zeer begrijpelijke en prettige taal. Niet onbelangrijk: op CryptoUniversity.nl wordt de informatievoorziening verzorgt in onze eigen moedertaal!

Coindesk.com

Coindesk is waarschijnlijk het grootste nieuwsplatform op het gebied van crypto en blockchaintechnologie. Hoewel de nieuwspagina niet erg aantrekkelijk oogt, is deze zeer overzichtelijk. Coindesk legt net zoals Cointelegraph de nadruk op Bitcoin, maar biedt veel meer artikelen en nieuwsitems over altcoins. De nieuwsartikelen op Coindesk.com omvatten letterlijk alles in de cryptocurrency wereld. Of je nu op zoek bent naar politieke artikelen of opiniestukken zijn, je vindt ze op Coindesk.

CCN.com

CryptoCoinsNews, afgekort CCN, spreid het leeuwendeel van haar aandacht over Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Echter, zal er altijd over kleinere altcoins worden gechreven als er iets opmerkelijks gebeurt. CCN oogt wat oogt professioneler dan bijvoorbeeld Cointelegraph en Coindesk. De website heeft ook een iets zakelijkere benadering dan de andere pagina’s die tot nu toe in dit artikel zijn behandeld. Ten slotte biedt CryptoCoinsNews, net als CoinDesk overigens, een leerportaal. Het is niet zo diepgaand als dat van zijn concurrent, maar het is nog steeds een uitstekende plek om je kennis op te frissen.