Inbraken tegenhouden? Een mistmachine doet dat

Mistmachine

Ben jij eigenaar van een winkel of bedrijf? Je bent bijvoorbeeld in het bezit van een kleine bank. Of je bent floormanager voor een winkel. Stel dan een mistmachine voor aan je supervisor. Een mistmachine is namelijk ideaal voor het tegenhouden van inbraken, overvallen, en andere vormen van boeverij. Je wil natuurlijk op een zo goed mogelijke manier jouw zaak beschermen tegen deze zaken. Want stel je voor dat je hele inboedel meegenomen wordt! Natuurlijk regelt de verzekering een hoop voor je, maar als je nou eens de hele overval of inbraak kon tegenhouden? Dat geeft toch wel een goed gevoel. In deze blog leg ik uit wat een mistmachine precies doet, en op wat voor manier het overvallers tegenhoudt.

Wat doet een mistmachine?

Een mistmachine kun je ook wel een mistgenerator noemen. Het is een systeem dat ervoor zorgt dat wanneer er een inbraak of andere boeverij is, de hele ruimte met een dikke mist wordt gevuld. Deze mist is niet schadelijk, maar zorgt er wel voor dat je helemaal niks meer ziet. De inbreker of overvaller ziet dus helemaal niks meer. En ja, als jij in dezelfde ruimte bent tegelijkertijd, zie je ook niks meer. In het volgende stukje lees je waarom dat nou zo goed werkt.

Waarom een mistmachine nemen?

Er is eigenlijk een drievoud van effecten wanneer de mistmachine afgaat. Ten eerste schrikt de inbreker of overvaller zich helemaal lens. Dat kan ervoor zorgen dat de boef verstijft en niet meer weet wat te doen. Ten tweede is het vervolgens voor de slechterik onmogelijk om nog spullen te pakken om te stelen. De producten zijn niet meer zichtbaar. In feite, je weet niet meer wat voor of achter is met deze dikke mist om je heen. Ten derde heeft de inbreker veel meer tijd nodig om weg te komen. Dat is namelijk waar veel boeven goed op toeven. De politie heeft behoorlijk wat tijd nodig om er te komen zodra het alarm is afgegaan, en dan kan de inbreker dus wegkomen. Als je niet weet wat voor of achter is in de mist, weet je ook niet waar de uitgang is. Een mistmachine is supereffectief vanwege de drie bovenstaande redenen.

Af laten gaan

Je kunt het apparaat op twee manieren af laten gaan: automatisch via het alarmsysteem, of zelf op een knopje drukken. Het handmatige af laten gaan van de mistmachine is handig voor een overval. Dus: een mistmachine is multifunctioneel en voorkomt de ergste pijn van een inbraak!