Container huren: waarom, wanneer en hoe?

container huren

Als je gaat verbouwen of verhuizen wil je dit zo goed georganiseerd mogelijk doen. Je wil dan natuurlijk niet bij een verbouwing van de keuken of badkamer nog weken met alle troep zitten. Denk voor een grote verbouwing of verhuizing van te voren goed na hoe je jouw afval zo snel mogelijk het huis uit krijgt. Een container huren is de meest praktische, snelle en fijne oplossing hiervoor.

Voor welke soorten afval kan ik een container huren?

Afvalcontainers zijn er in verschillende soorten en maten. Het hang dan ook af van het soort en de grootte van de verbouwing welke container jij het best kunt huren. Voor een grote en ingrijpende verbouwing in huis, waarbij bijvoorbeeld muurtjes worden gesloopt, kun je het best een bouw- en sloop container huren.  In een gemengd bouwafval container kun je vrijwel alle soorten afval afvoeren. Denk hierbij aan hout, glas, gips en plastic. Afvalstromen zoals asbest, koelkasten, vriezers en verbrandt hout mogen hier niet bij worden gegooid.

Ga je niet verbouwen maar herinrichten of verhuizen, waardoor je veel oude meubels en troep kwijt wil? Dan kun je het best een container huren voor huisraad en grofvuil. Het soort afval wat je in deze container kwijt kan, zijn onder andere meubels, lampen, glaswerk, hout en papier.  Let erop dat je in deze container geen afvalstoffen zoals asbest, koelkasten, vriezers, verbrandt hout of oude matrassen afvoert.

Uit welke maten containers kan ik kiezen?

Het hang natuurlijk af van het soort en de grootte van de verbouwing af of jij een grote of kleine container gaat huren. Bij een kleinschalige opruiming van jouw huis kan een huisraad en grofvuil container huren van 1 m3 genoeg zijn, terwijl je misschien bij een grote verbouwing een bouwafval container van 10 m3 zal moeten huren.

Gelukkig worden verschillende maten containers aangeboden. Immers: niet iedere verbouwing is even groot. Maak je ook geen zorgen over de plaats waar de container komt: dit kan gewoon op een parkeerplaats. Wel is het van belang om bij de gemeente na te gaan of voor jouw buurt een parkeervergunning geldt. Als dit zo is, moet een parkeervergunning worden aangevraagd voor de periode dat je de container wil huren. De container mag maximaal 3 maanden staan. Wil je langer een container huren? Dan zitten hier standaard extra kosten aan verbonden.

Hoe huur ik een container?

Een container huren kan veel sneller en gemakkelijker dan je in de eerste instantie verwacht. In drie stappen kan de container, mits je ook de parkeervergunning hebt geregeld, al voor de deur staan! Je hoeft alleen jouw postcode, de soort en maat container en vervolgens de afleverdatum door te geven. Op deze manier hoeft afval gelukkig geen zorg te zijn bij jouw verbouwing.