CV-ketel huren: de beste optie voor iedereen

cv-ketel huren

Wanneer je cv-ketel de geest geeft, dan sta je voor een moeilijke keuze. Een nieuwe ketel aanschaffen kan namelijk een behoorlijk dure grap zijn. Als je niet de liggende gelden hebt om dit te doen, moet je gaan kijken naar de mogelijke alternatieven. Een voorbeeld daarvan is een cv-ketel huren. Niet veel mensen weten dat een cv-ketel huren een uitermate goed alternatief is. Er zijn namelijk allerlei voordelen waar je van profiteert als je een cv-ketel huurt in plaats van koopt. Ben je benieuwd waarom een cv-ketel huren voor iedereen de beste optie is? Lees dan gerust verder en kom zelf achter de voordelen.

Geen groot bedrag in één keer

Het allergrootste voordeel waarom mensen een cv-ketel huren in plaats van kopen, is geld. Een nieuwe cv-ketel aanschaffen betekent dat je in één keer een groot bedrag neer moet leggen. Niet ieder huishouden kan dat doen. Door zo’n ketel te huren hoef je niet in één keer zo’n bedrag te betalen. In plaats daarvan moet je maandelijks een kleiner bedrag betalen. Hierdoor kun je ervoor kiezen om een duurdere cv-ketel te plaatsen. Wanneer je ketel namelijk een hoger rendement heeft, kan je uiteindelijk geld besparen. Omdat je de cv-ketel gaat huren, hoef jij de hoge aanschafprijs niet te betalen. Dat opent ineens een hoop deuren!

CV-ketel huren met een all-in prijs

Daarnaast is de huurprijs ook regelmatig een all-in prijs. Dit houdt in dat je voor het vaste maandbedrag tevens voor zaken als het onderhoud en de servicebeurten betaalt. Een cv-ketel huren houdt dus ook in dat jij veel minder verantwoordelijkheid hebt. Zaken als installatiekosten en het onderhoud zijn allemaal voor de rekening van de verhuurder. Jij hoeft je nergens meer zorgen om te maken bij een cv-ketel huren. Het enige wat jij moet doen is maandelijk een vast bedrag betalen. Een cv-ketel huren is altijd voor een bedrag dat van tevoren is bepaald. Dit zal dus niet plots veranderen.

Eerst huren, daarna eventueel leasen

Uiteraard is een cv-ketel huren niet het enige alternatief. Zo kun je er ook voor kiezen om een cv-ketel te leasen. Dit houdt in dat je over een bepaalde periode steeds een bedrag betaald. Aan het einde van de vastgestelde periode is de cv-ketel van jou. Er zitten uiteraard allerlei voor- en nadelen verbonden aan een cv-ketel huren of leasen. Toch heeft het huren van een cv-ketel bij veel mensen de voorkeur. Waarom? Als de ketel namelijk is afbetaald bij leasen, is het model alweer oud.