Top tools voor video-call

Dat veel mensen nog steeds thuiswerken is een feit. Jij en jouw collega’s zien elkaar niet meer dagelijks op kantoor. Dat maakt het vergaderen natuurlijk lastiger dus je bent op zoek naar een oplossing. Wat nu helemaal hip and happening is het videobellen! Er verschijnen steeds meer tools op de markt waarmee jij kunt vergaderen met je collega’s of een gezellige vrijdagmiddagborrel kunt houden. Videobellen is super makkelijk want meeste laptops beschikken al over een ingebouwde camera waarmee jij direct aan de slag kunt. Of sommigen kiezen ervoor om een webcam kopen zodat de kwaliteit van het beeld beter is. Je hoeft dus alleen nog maar een tool uit te kiezen die je prettig vindt werken. Daarom hebben wij er een aantal op een rijtje voor je gezet zodat je makkelijk een keuze kunt maken. 

 

Whereby

Voor degene die geen zin hebben om een app te downloaden of zelfs maar een account aan te maken is Whereby een super geschikt platform. Bij Whereby kun je gewoon naar de site surfen en een videocall starten. Je hebt een gratis pakket maar je kunt ook een upgrade doen naar Pro of Business. Pro kost 10 dollar per maand en business waar je meer dan 10 meeting rooms kunt starten betaal je 60 dollar per maand. 

 

Zoom

Een tool die super geschikt is voor business meetings is Zoom. Met Zoom kun je wel tot 1000 personen tegelijk videochatten en daarnaast kunnen er nog 10.000 mee kijken. De basisvariant is gratis. Met deze variant kun je al met 100 mensen tegelijk bellen. Het enige nadeel is dat je maar 40 minuten achter elkaar kunt bellen. Een hele  goede optie dus voor kort maar krachtige vergaderingen. Als je langer wilt bellen dan is de goedkoopste betaalde optie 13,00 per maand. 

 

Nu met de corona crisis biedt Zoom wel gratis producten aan onderwijsinstellingen. Deze tool is super handig voor het onderwijs omdat jij je scherm kunt delen met andere gebruikers en zo eenvoudig een presentatie kunt geven. 

 

Houseparty

Een app die je kunt downloaden op je telefoon is Houseparty. Hiermee kun je met acht personen tegelijk videobellen. De app is eigenlijk ontwikkeld om gezellig met vrienden op afstand te kunnen bellen. Wanneer jij al met een aantal vrienden aan het chatten bent hebben anderen de optie om in te breken en mee te doen met het gesprek. Ook heb je de mogelijkheid om spelletjes te spelen. Deze is bijvoorbeeld leuk voor de vrijdagmiddagborrel! 

 

Hangouts

Een andere handige app is Google Hangouts. Vooral als je in de cloud werkt via een Google account is een dergelijke meeting snel op te starten. Je kunt iedereen uitnodigen in hun agenda en daar direct de link plaatsen naar de meeting room.