Drie soorten petten worden uitgelegd

Soms kan jouw kledingstijl of outfit wel een goede opfrisbeurt gebruiken. Om de sleur te doorbreken moet je eens iets anders doen met jouw OOTD. Maar wat? Ga eens voor een pet. Deze zijn vrij makkelijk te stylen en er zijn meer dan genoeg soorten, kleuren en maten beschikbaar. Je zou kunnen zeggen dat er voor elke gelegenheid wel een pet is om te dragen – hoewel dit niet altijd bij de gelegenheid past. Maar welke pet past bij jou? Lees snel verder om het uit te vinden!

De snapback

Dit type pet is echt een klassieker onder de wat stoerdere kledingstijlen. Vaak is dit type pet te combineren met een street style look. Je herkent de snapback aan de platte klep en de plastic nopjes aan de achterkant van de pet. Ze komen ook voor met een gesp in plaats van nopjes. Als je zo’n snapback tegenkomt spreek je dan ook eigenlijk van een strapback pet.

Een goed voorbeeld van dit type petten zijn bijvoorbeeld een Tommy Hilfiger cap of een Gucci pet zwart. Natuurlijk kan je ze ook in een andere kleur dan zwart kopen. De petten van deze merken zijn namelijk volledig gemaakt van katoen en kan je vaak verstellen aan de achterkant, zowel met gesp als nopjes.

Je wilt dit type pet het liefste gewoon met de klep naar voren dragen. Niet naar de zijkant of achteren. Dit geeft weer een hele andere uitstraling aan jouw look. Let hier dus goed op!

De trucker pet

Deze petten soort is echt een all time favorite van veel mannen en vrouwen. De pet is namelijk vaak wat hoger dan die van andere pet soorten en de klep is licht gebogen. Je herkent de trucker pet aan de achterkant. Niet aan de nopjes of gesp, maar aan het plastic mesh dat om de achterkant van het hoofd loopt.

De flat cap

De naam zegt het al: in het Nederlands wordt deze pet gewoon vertaald naar de platte pet. Dit model ken je misschien wel van de Peaky Blinders. Het is eigenlijk van origine een arbeiderspetje dat uit de jaren ’20 stamt.

Toch heeft dit type hoofddeksel de afgelopen jaren bij menig mens veel populariteit gekregen. Het item is makkelijk te stylen door de minimalistische uitstraling. Dit maakt dat het weliswaar een simpel hoofddeksel is, maar toch kan het goed gedragen worden boven op veel verschillende soorten outfits. Probeer het zelf eens uit, of ga voor de klassieke snapback om jouw look wat te pimpen!