De 5 beste beer hops om een geweldige IPA te brouwen

Een IPA biertje is op dit moment razend populair. De biersoort vond zijn oorsprong in Amerika. Het lijkt erop dat steeds meer Nederlandse microbrouwerijen een eigen IPA brouwen. IPA wordt vooral gecreëerd door hop. Maar welke soort beer hops zijn nou eigenlijk het lekkerste om een goed IPA biertje mee te brouwen? De smaak van een echte IPA moet vooral bitter zijn. Dit creëer je door meerdere hops met elkaar te combineren. Een andere manier om een lekker bittertje in het bier te brouwen is door de hop pas na het kookproces te verwerken. In dit artikel zullen we het allemaal niet heel ingewikkeld maken en daarom delen we de vijf beste hop soorten. 

 

Amarillo hop 

Oorspronkelijk is een Amarillo hop een aromahop maar het wordt nu vaak gebruikt voor het bittertje dat de hop soort bezit. Met Amarillo hop kun je een zaar gehopte IPA brouwen dankzij het hoge alfazuurgehalte. Veel echte Amerikaanse IPA’s bevatten daarom onder andere deze hopsoort. 

 

Goldings

Deze hopsoort komt uit het Verenigd Koninkrijk. Dit vormt de basis van de IPA zoals we die nu kennen. De Britse brouwerijen maken er nog steeds het meeste gebruik van. Een Indian Pale Ale wordt bijvoorbeeld met deze hop gebrouwen. De aroma van Golding is zacht en zorgt dus niet voor een extreem bitter. Om een bittere IPA te brouwen heb je dus nog andere beer hops nodig. 

 

Cascade 

De cascade is weer zo’n voorbeeld van een aroma hop. Het heeft een sterke grapefruit, citrus en pompelmoes smaak. Cascade beer hop komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. 

 

Chinook

Ben je op zoek naar een beer hop dat een beetje van beide heeft? Zowel een heerlijke aroma als een lekker bittertje? Ga dan voor de Chinook. Doordat de beer hop over beide kwaliteiten beschikt wordt de hop zeer veel gebruikt om bier mee te brouwen. Deze hopsoort komt zeker veel voor bij IPA’s! Het heeft een hoog alfazuurgehalte en komt wederom uit de Verenigde staten. In de smaak komt weer veel pompelmoes en ander lichtzurig fruit terug. 

 

Citra 

En dan tot slot de citra hop. De citra hop is weer een aromatische hop. Dankzij de heerlijke aroma wordt de citra vaak gebruikt om IPA’s te brouwen. De aroma’s die terugkomene in de hop zijn vooral Citrus en tropisch fruit. De bier hop komt uit de Verenigde Staten en is ontwikkeld door de Hop Breeding Company. De bitterheid van het bier is redelijk.