Bouwmachines zijn er in veel soorten en maten

En welke bouwmachine je aanschaft voor jouw bedrijf is volledig afhankelijk van wat voor materieel jouw bedrijf nodig heeft. Bouwmachines zijn er voor de verschillende disciplines in de bouw: van slopen en bouwen tot grond-, weg- en waterbouw. Het is dus maar net in welke branche jij werkzaam bent. Is jouw bedrijf vooral bezig met het uitdiepen van sloten en kanalen? Dan zul je bouwmachines nodig hebben op rupsbanden en met een grote schep. Bij een wat breder kanaal is het ook wel weer handig als de machine op een boot of vlot vervoerd kan worden. En zo is er in iedere branche wel wat.

Bouwmachines op rups- of op luchtbanden?

De regel is: werk je op een natte, drassige ondergrond, dan zijn rupsbanden aan te raden. Werk je op een verharde ondergrond dan kun je met luchtbanden beter uit de voeten. Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op deze regels. Bouwmachines op rupsbanden kunnen een grotere hellingshoek aan dan bouwmachines op luchtbanden. En als de klus snel uitgevoerd moet worden, dan is de optie luchtbanden misschien toch beter. Het jammere is dat je niet even kunt wisselen: de rupsbanden eraf en de luchtbanden eronder of andersom. Je zult dus altijd meerdere machines nodig hebben als je in de verschillende omstandigheden werkt.

Een multifunctionele bouwmachine, is dat wat?

Er zijn bouwmachines die multi-inzetbaar zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan verreikers. Deze machines kun je inzetten als heftruck, als wiellader, hoogwerker en zelfs als kraan. De verreiker vervoert zware lasten over welk terrein dan ook. Maar je kunt nog meer multifunctioneel denken. Een verreiker is en blijft een verreiker. Wat denk je van een graafmachine? Wanneer je de bak vervangt door een grijper heb je prachtig sloopmaterieel. Na het slopen zet je de bak er weer op en je kunt de brokstukken zo in een container scheppen.

Waar vind ik deze bouwmachines?

Deze bouwmachines en nog veel meer varianten vind je online. Klik maar eens op bovenstaande link. Over het algemeen gaat het hier om gebruikte machines, het aantal werkuren en de staat van de machines wordt vermeld. Ook de prijzen en de locatie waar de machine te bezichtigen is staat erbij. Deze site is internationaal. Het kan dus zijn dat je jouw ideale bouwmachine net over de grens in Duitsland vind, maar het kan ook verder weg zijn. Het is altijd verstandig om even een afspraak voor een bezichtiging en proefrit te maken voor je overgaat tot de verkoop.