Tips bij het kiezen van een goede winterjas

Het blijft een hele zoektocht: dames winterjassen. Elk jaar zijn er weer drastische veranderingen in wat in en uit is. Maar waar het de meeste vrouwen om gaat is comfort en warmte. Doordat de trends zo veranderen worden er vaak genoeg jassen op de markt gebracht die totaal niet functioneel zijn. Maar waar let je nou op bij het kiezen van een juiste winterjas?

Praktisch genoeg?

Wat voor vele erg belangrijk is, is dat de winterjas praktisch is. Al die leuke korte modellen zijn harstikke in, maar als de jas niet goed aansluit bij de taille en telkens omhoog kruipt biedt het niet veel warmte. Zoek balans in het stijlvolle gedeelte van de jas en in het praktische gedeelte. De winter is een onvoorspelbaar seizoen dus het is ook niet geheel onbelangrijk dat je winterjas tegen een stootje kan. Wind- en waterdichtheid is dus een must.

Voor de vrouwen die veel onderweg zijn of met openbaar vervoer reizen herkennen het zweterige gevoel wel. Een warme jas is natuurlijk hartstikke prettig buiten, maar als je veel en snel wisselt van buiten en binnen is een ademende jas ook erg prettig. Het is dan ook wel vanzelfsprekend dat een jas met een knopensluiting een en al drama is. Het makkelijkste is een ritssluiting zodat je je jas snel uit kan trekken, maar ook weer snel aan om je overstap te redden.

Jouw figuur

Vrouwen zijn altijd erg bezig met wat het beste past bij hun figuur en ook met dames winterjassen kan je hier rekening mee houden. Het is algemeen bekend dat getailleerde kledingitems je slanke figuur of je mooie rondingen accentueren. Dit geldt ook voor een winterjas. In sommige getailleerde winterjassen zit er een koord in de taille waardoor je dit zelfs nog extra kan accentueren. Als je liever je rondingen wat meer verbergt kan je het beste kiezen voor model met overslag.

Soorten dames winterjassen

Elk jaar komen er weer verschillende soorten dames winterjassen op de markt, maar er zijn een aantal hele oude en bekende modellen die tijdloos zijn. Denk aan de parka: een bekend model voor zowel mannen als vrouwen. Je hebt ze in middelmatige en langere lengtes en staan bekend om praktisch. Capuchon, rits én knoopsluiting, zakken en gevoerd.

Wat tegenwoordig weer teruggekomen is met veel succes is de puffer jacket. Het model staat bekend om de warmte en heeft dus niet een modieus karakter. Het ziet er soms ook een beetje uit als een gevoerde slaapzak.