Alle voordelen van een elektrische fiets

De elektrische fiets is steeds meer in opkoming. Vroeger was het nog gek als je een elektrische fiets had: “Dan kan je net zo goed een brommer nemen.” Maar tegenwoordig kijkt niemand er meer van op. Niet zo gek want inmiddels gaat de elektrische fiets al een tijdje mee en er zitten een hoop voordelen aan. In deze blog bespreek ik die voordelen met je. Voor je het weet stap jij ook weer op de snelle trappers. Lees je mee?

Snel van A naar B

Bij een elektrische fiets wordt de snelheid aangedreven door je trappers. Daarbij word je ondersteunt door een elektrische motor die nog eens snelheid toevoegt. Dat maakt de elektrische fiets zo handig, je bent overal in een mum van tijd. Afhankelijk van de afstand die je fietst en het model fiets dat je hebt, hoef je wellicht alleen nog rekening te houden met de accu. Even checken voor vertrek en dan gaan met die banaan.

Geen vervuiling

Waarom je een elektrische fiets moet nemen en geen brommer zit hem in het verbruik. Bij een brommer moet je iedere keer weer de tank volgooien. Dat is flink vervuilend, al die fossiele brandstof. Met een fiets verbruik je dat helemaal niet en met een elektrische variant komt de extra snelheid en het gemak door elektriciteit. Dat is een stuk groener!

Eenmalige investering

Daarnaast kan benzine ook flink in de kosten gaan lopen. Om nog maar te zwijgen over de jaarlijkse of halfjaarlijkse nakijkbeurt die brommers steeds weer nodig hebben. Brommeronderdelen zijn daar bovenop ook vaak veel duurder dan de onderdelen van een fiets. Om over auto’s nog maar te zwijgen. Eenmalig doe je dus een grotere investering maar daar houd je op de lange termijn veel meer uit.

Frisse neus

Door op de fiets te springen, haal je ook iedere dag weer een frisse neus. En die buitenlucht is heel goed voor onze gezondheid. Daarnaast doen we ook meteen de nodige vitamientjes op door tijd door te brengen in het zonnetje. Dat kunnen we wel gebruiken nu we weer de koude maanden in gaan.

In beweging

En als laatste zorgt de fiets er natuurlijk voor dat we weer in beweging komen en dat op een manier die helemaal niet als sporten voelt. Je hebt amper door dat je bezig bent, het is multifunctioneel en nog goed voor het milieu ook. Heb jij al een elektrische fiets dames in huis?