Van beter naar best: mijn goede voornemens voor 2019

it kennis

De kans bestaat dat je dit artikel leest met een oliebol, lekker warm binnen bij de kachel. Dat is namelijk wel de manier waarop ik dit schrijf. De kerstdagen zijn voorbij, dus er ontstaat weer wat rust in mijn hoofd om vooruit te kijken. Het jaar loopt ten einde en dat maakt dat ik, samen met veel andere mensen, nadenk over doelen en goede voornemens voor 2019. 2018 was een feest, maar ook voor volgend jaar wil ik op een positieve manier in beweging blijven en mijzelf blijven ontwikkelen. Het leek mij leuk om deze goede voornemens voor jullie op een rijtje te zetten, zodat je er wellicht inspiratie uit kunt halen.

Mijn professionele ontwikkeling: kennis up to date houden

Binnen mijn werkveld is het belangrijk om te blijven ontwikkelen. Immers, in welk werkveld is dat tegenwoordig niet zo? Om de klanten van ons bedrijf zo goed mogelijk tot hun dienst te zijn moet mijn kennis voortdurend op peil blijven. Mijn it kennis houd ik bij door middel van e-learnings vanuit de organisatie waar ik voor werk. Maar daarnaast zou ik dit jaar graag een cursus willen doen om mij te onderscheiden van mijn collega’s. Welke cursus dit precies gaat worden weet ik nog niet, maar dat dit gaat gebeuren weet ik zeker.

Mijn sportieve ontwikkeling: een halve marathon

Ik gok dat een sportief voornemen het meest gekozen wordt. Veel mensen zijn immers bezig met gezond leven en wat extra gewicht verliezen. Voor mij is dit doel echter niet per se om gezonder te worden, want dat zit bij mij wel goed. Het gaat vooral om de sportieve uitdaging. Ik zou namelijk in het volgende jaar graag een halve marathon willen lopen. Ik loop al met veel plezier hard, en ook redelijke afstanden. Het is daarom extra leuk om dit eens in wedstrijdverband te kunnen doen, om te zien hoe dit gaat.

Mijn persoonlijke ontwikkeling: meer plezier in lezen krijgen

Ik ben iemand die gek is op lezen. Het enige probleem is dat ik er onvoldoende tijd voor maak. Er is altijd wel iets belangrijkers om te doen, en als ik helemaal uitgeteld op de bank lig dan is Netflix vaak toch makkelijker dan een spannende roman. Toch weet ik dat ik er erg van kan genieten. Daarom wil ik mijzelf als doel stellen om dit jaar 10 boeken te lezen. Dit klinkt misschien niet voor iedereen als een bijzonder grote uitdaging, maar voor mij is het toch een ambitieuze. Het zou fantastisch zijn als ik aan het einde van het jaar heb kunnen genieten van 10 mooie boeken.

Dit zijn de doelen die ik mijzelf heb gesteld voor komend jaar. Het ene doel vereist wat meer  tijd en moeite dan het andere, maar van allemaal verwacht ik uiteindelijk trots en blij te worden. Een mooie combinatie van geestelijke en lichamelijke inspanning en ontspanning. Wat zijn jouw goede voornemens voor het komend jaar?