De beste manieren om van je verkoudheid af te komen

De wintermaanden zijn weer aangebroken. Afgelopen week daalde de temperatuur zelfs tot onder het vriespunt. Ondanks de kou vind ik de winter een hartstikke leuk seizoen. Het heeft iets gezelligs om lekker binnen te zitten met een warm drankje terwijl het buiten vriest. Toch komen er ook minder leuke dingen kijken bij deze tijd van het jaar. Namelijk het oplopen van een verkoudheid. Bijna iedereen loopt ergens in de winter wel een verkoudheid op. Hier wil je natuurlijk weer zo snel mogelijk vanaf. In deze blog geef ik een aantal tips hoe je dit kunt doen.

Hét middel tegen keelpijn

Bij een verkoudheid hoort vaak ook keelpijn. Er zijn wel miljoenen pilletjes en tabletten tegen de keelpijn. Voor mij is de echte oplossing toch altijd het ouderwetse theetje. Hoewel ik helemaal niet zo’n theeleut ben, drink ik dit drankje non stop als ik een verkoudheid heb. Thee met honing smeert de keel en doet werkelijk wonderen. Ik heb dit nooit lekker gevonden, maar mijn oudere zus dwong mij dit altijd te drinken als ik keelpijn had. Inmiddels drink ik het zelfs vrijwillig omdat het zo goed werkt. Een ander theetje waar ik vaak op over ga als ik ook veel ga hoesten, is gemberthee. Ik was afgelopen zomer in Tanzania en had toen ook een akelige hoest opgelopen. In elk hotel waar wij kwamen kreeg ik meteen een gemberthee in mijn handen gedrukt als ik begon te hoesten. Je moet het even leren drinken, maar het is enorm effectief. De sterke gember brandt letterlijk alle bacteriën weg en je keelpijn gaat binnen enkele dagen over.

Oma heeft altijd gelijk

Mijn oma voerde mij vroeger altijd bakken met fruit, omdat vitamientjes goed voor je zijn. En zoals altijd oma natuurlijk gelijk. Het binnenkrijgen van genoeg vitaminen is enorm belangrijk, vooral in de winter als je weerstand al iets minder is. Eet daarom regelmatig groenten en fruit en neem bijvoorbeeld aanvullende voedingssupplementen. Zelf begin ik altijd met het slikken van vitaminepillen van Vitakruid als ik merk dat er een verkoudheid aan zit te komen. Dit zorgt voor een verbeterde weerstand zodat je sneller weer herstelt van die nare verkoudheid.

Buitenlucht doet wonderen

Je zou denken dat je in de winter maar beter binnen kan blijven. Van die kou wordt je alleen maar ziek. Niks is minder waar. Vaak in de buitenlucht zijn is enorm goed voor je gezondheid. Ga dus regelmatig een stukje wandelen of fietsen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je warm aankleedt, anders wordt je natuurlijk alsnog verkouden!