Op vakantie naar Thailand

Klamboe

Iedereen droomt er van, een vakantie naar Thailand. Thailand heeft vele mooie kanten, maar ook een paar zaken waar je rekening mee dient te houden. Zo maak je van jouw verblijf aan Thailand een avontuur om nooit meer te vergeten.

Over Thailand

Thailand is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van dit Aziatische land is Bangkok. 95% van de Thaise bevolking is Boeddhistisch. Het land grenst grotendeels aan zee, maar ook aan landen als Laos en Cambodja. In Thailand spreekt men Thais en wordt er betaald met de Baht. Het tijdsverschil met Thailand is 7 uur. Dit houdt in dat het in Thailand 7 uur vroeger is dan in Nederland. Zuid-Thailand is het meest populair onder toeristen en hier liggen bekende platsen als Phuket, Phang Nga en Trang. De hoofdstad Bangkok is tevens een grote toeristische trekpleister. Thailand heeft een tropisch klimaat en kent dus een regenseizoen. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 27 graden.

Belangrijk!

Als je niet langer dan 30 dagen verblijft in Thailand heb je geen visum nodig. Wil je langer dan 30 dagen door het land reizen dan dien je wel een visum aan te vragen. Omdat pinnen nog niet overal mogelijk is in Thailand dien je altijd voldoende contant geld op zak te hebben. Je weet immers nooit waar je het voor nodig zult hebben. Daarbij moet je opletten bij het reizen per bus of veerboot. In Thailand gelden andere veiligheidsregels dan in Nederland, dus worden er vaak te veel personen in een bus of boot gestopt. Daarnaast kan het weer, zeker in het regenseizoen, snel om slaan waardoor je op een boot angstige momenten kunt beleven. De vier meest zuidelijke provincies kun je beter niet aanreizen, aangezien daar regelmatig aanslagen voor komen. Verder is oplichting een veelvoorkomende gebeurtenis in Thailand. Let daarom extra goed op bij het huren van een scooter, jetski of appartement. Ben je ten slotte bang voor ongedierte of gevoelig voor muggenprikken. Schaf een klamboe aan, zodat je zeker weet dat je veilig bent.

Genieten.

Thailand wordt steeds populairder onder Nederlandse vakantiegangers. Vooral rondreizen door het gevarieerde land zijn erg populair. Thailand kent duizenden eilanden, zowel bewoond als onbewoond. De bekendste is Phuket, welke prachtige baaitjes, rotsen en stranden heeft. Hier kun je tevens prachtig snorkelen. Het vaste land en haar kust is uitermate geschikt voor het huren van een scooter. Hiermee kun je de mooiste plekken van het land zien. Houd er wel rekening mee dat het verkeer in Thailand chaotischer is dan in Nederland. Neem dus de tijd en heb de rust om de volgende bestemming te bereiken.