Samen sta je sterk

Als CEO wil je het beste voor je bedrijf. Een enorm onderdeel van je bedrijf zijn natuurlijk je werknemers. Zij vormen hele belangrijke onderdelen in de klok van een bedrijf. Ik vergelijk het bedrijf met een klok omdat dit laat zien dat ieder onderdeeltje van groot belang is. Alles moet vloeiend samenlopen en op elkaar inspelen en dit maakt dat de klok soepel loopt. Omdat jouw werknemers dus zo’n groot onderdeel zijn van die klok en dus van jouw bedrijf, is het belangrijk om eerlijk met hen om te gaan. Iedereen wil graag een eerlijke omgang, zowel in het privéleven als op de werkvloer. En wanneer je je op je gemak voelt, eerlijk behandeld wordt en het naar je zin hebt, zullen werknemers ook productiever werken. Hoe verbeter je de sfeer op de werkvloer?

Bouw de band

Een geweldige manier om de band met je werknemers en collega’s te verbeteren is door middel van teambuilding. Teambuilding is er specifiek voor gemaakt om het team dichterbij elkaar te brengen en om elkaar beter te leren kennen. Teambuilding kan door middel van leuke uitjes met activiteiten en spellen. Maar teambuilding is ook prima te doen in een avond samen eten en elkaar op die manier leren kennen.

Geef de ruimte

We zijn allemaal mensen. Ongeacht hoe groot je bedrijf is, is iedere werkgever gewoon een mens. Met échte mensenproblemen. Daarnaast zijn we ook niet allemaal gelijk en werken we niet allemaal hetzelfde. Het is dan ook belangrijk dat je je werknemers ruimte geeft op dit gebied. Een extra pauze of een vrije dag voor een ziek kind brengt niet meteen het hele bedrijf naar de grond. Wel moet ik benadrukken dat je goed met je collega’s moet communiceren. Het geven van ruimte is bedoeld om de band met collega’s menselijk te houden en ook om vertrouwen op te bouwen. Dit werkt alleen met genoeg communicatie. Zo weet je als werkgever waar je staat en waar je de grens wilt trekken maar ook als werknemer maakt dit de situatie veel duidelijker.

 

Ik hoop dat je met deze tips ideeën hebt opgedaan voor het verbeteren van het contact met je werknemers. Op deze manier loopt die klok nóg soepeler en iedereen vindt het fijner werken in een omgeving waarin geen onnodige spanning heerst. Door ruimte te geven en aan teambuilding te doen, haal je die spanning weg. Iedereen kent elkaar immers en de relatie tussen werknemer en werkgever is eerlijk en kan van op aangegaan worden.