Extra series kijken op Netflix met een VPN

VPN review

Netflix is bijna niet meer weg te denken voor de gemiddelde Nederlander. Toch is het zo dat het aanbod van Netflix per land verschilt. Mensen uit Amerika hebben bijvoorbeeld een ander aanbod dan mensen uit Nederland. Dat heeft te maken met verschillende rechten. Gelukkig is het zo dat deze landsgrenzen te omzeilen zijn. Dat kan door middel van een VPN. Een VPN zorgt namelijk voor een beveiligde verbinding.

VPN

De afkorting van VPN staat voor Virtual private network en dat is ook precies wat het is. Wanneer je normaliter gebruik maakt van het internet, ben je herkenbaar. Dat komt door het IP-adres. Wanneer je een VPN gebruikt, maak je gebruik van een privé verbinding. Die zorgt er op zijn beurt weer voor dat er een ander IP-adres wordt gebruikt. Je hebt dus als het ware een anonieme connectie met het internet. De voordelen daaraan zijn dat je dus anoniem bent, maar ook dat je beveiligd bent. Als laatste voordeel heb je dat je geen rekening hoeft te houden met de landsgrenzen. Je kan namelijk met een VPN op het internet alsof je je in dat land bevindt.

VPN in combinatie met Netflix

Door het gebruik van een VPN, maak je namelijk verbinding met een server in dat land. Omdat Netflix in elk land een verschillend aanbod heeft, kun je op die manier gebruik maken van het aanbod van een ander land. Het kan ook zijn dat films en series eerder uitkomen in een ander land en dan is het dus helemaal handig wanneer je in kunt loggen via de server van een ander land. Omdat je een anonieme verbinding hebt, kunnen mensen ook niet zien dat je eigenlijk gebruik maakt van een Nederlands Netflix-abonnement.

Welke VPN moet u gebruiken?

Er zijn een hoop verschillende aanbieders van VPN. Omdat het lastig kan zijn om de best VPN voor u te kiezen kunt u altijd een VPN review bekijken. Hierin worden de verschillen, maar ook de gelijkenissen, met elkaar vergeleken zodat u een VPN kunt kiezen die het beste bij u past. Sommige zijn namelijk makkelijker in gebruik dan anderen. Andere VPN aanbieders bieden dan weer geavanceerde instellingen aan voor mensen die er al bekend mee zijn. Op die manier is er dus voor iedereen een aanbieder, maar om de juiste te vinden bij uw situatie is het dus wijsheid om gebruik te maken van een VPN review.