5 benodigdheden voor je motorreis

Motor benodigdheden op reis

Onlangs ben ik samen met mijn vriendin op reis geweest door Zuid-Amerika. Daar hebben wij twee maanden rondgereden en op basis van onze ervaringen ga ik je in dit artikel meer vertellen over de 5 essentiële spullen om mee te nemen voor je motorreis.

Tip 1: neem goede regenkleding mee!

De beste tip die ik je kan geven: neem regenkleding mee. Ook al heb je een waterdichte broek, jas, handschoenen, noem maar op, neem altijd nog een extra set regenkleding mee. Houdt je droog, houdt je warm. Wat ik verder belangrijk vind en waar je altijd nog een beetje op moet letten, is bijvoorbeeld zakken. Een jas met twee grote zakken aan de buitenkant is hartstikke fijn!

Ook stelmogelijkheden, want vaak als het regent, waait het ook hard. Dan kan je hier het flapperen mee tegengaan. Tenslotte, waar je ook even op kan letten is of je een capuchon wil in de regenjas of niet. Een capuchon is ook wel fijn, mocht je daarna afstappen. Neem daarnaast ook een goede regenbroek mee en let er bij de regenbroek vooral op of hij lang genoeg is, dus dat hij niet boven je laars uit gaat komen, want dat is vreselijk, dan gaat het water alsnog de schoenen in.

Tip 2: zorg dat je goede functionele onderkleding bij je hebt

Goede functionele onderkleding is onderkleding die je direct op de huid draagt en zorgt voor goede vochtregulering. In de zomer houdt het je koel, in de winter, als het koud is, houdt het je warm.

Het t-shirt, de broek, voilà! En colletjes: er zijn eigenlijk 2 type colletjes.Voor de reis die wij gingen maken naar Zuid-Amerika heb je beide colletjes nodig, een winter- en een zomercol, omdat je warme dagen hebt, maar ook zeer koude dagen als je in de bergen rijdt. Zomercolletje is gewoon fijn dat je die dat je een kolletje hebt die goed doorwaait en fijn hier om je nek zit, dat je niet al het zand binnenkrijgt, eventueel bescherming voor de mond tegen insecten. Kolletje voor als het koud wordt, heeft een winddichte laag, dus is winddicht en geeft warmte, zodat je geen wind ten eerste op je nek krijgt, maar daarnaast ook niet wind in de jas schiet. Echt superbelangrijk, als het koud wordt of het gaat regenen en je het geen goede winterkol bij je, dan word je alsnog zeiknat en koud.

Tip 3: goede sokken

Ik weet niet of jullie er wel eens last van hebben, maar als ik een dag op de motor heb gezeten, als het superwarm is, kun je weleens van die ‘burning feet’ krijgen of brandende voeten.

Goede sokken gaan dat tegen. Wat het doet is, het zorgt ervoor dat jouw vocht en warmte door al deze kanaaltjes uit de schoen wordt geleid en zo weg kan, dus hiermee zit je gewoon lekkerder om de motor. Het lijkt altijd een beetje teveel, maar dit is echt een belangrijke: sokken.

Tip 4: Bespaart ruimte in je bagage: een goede midlayer.

Als je nou een koude dag hebt op de motor, kan je altijd deze nog aandoen onder je motorpak, over je basislaag. Daarnaast heb je gewoon een jasje bij, dat je kunt dragen als in het stadje bent of een wandeling gaat maken of als het wat kouder is ‘s avonds op een camping of bij het hotel, dan heb je een jasje bij wat je ook op de motor kan dragen, dus met één jasje kom je al een heel eind!

Tip 5: een ehbo-setje!

Ga je op reis of op vakantie, zorg gewoon dat je het bij je hebt, zodat mocht er wat gebeuren, dat je in ieder geval direct zelf wat kan doen en in sommige landen is dit zelfs verplicht! Voor de rest, mocht er onverhoopt een ongeluk gebeuren met je motor, zorg dan dat je bent verzekerd! Op allerlei sites kun je diverse soorten motorverzekering vergelijken, dat kan je veel geld en veel zorgen besparen!