Pvc vloer: beter kan niet!

In een ver verleden werd je nogal eens minachtend aangekeken als je bekende laminaat in huis te hebben. Het woord stond destijds voor goedkoop en armzalig. Het was een vervanger van het veel duurdere echte hout, maar helaas kon je maar al te goed zien dat het namaak was. Maar dat behoort voorgoed tot het verleden want laminaat is nu toch ook echt een luxe product waaraan bovendien heel veel voordelen kleven die zelfs echte hout liefhebbers aan het twijfelen brengen. Een heel groot voordeel is dat het materiaal waarvan laminaat is gemaakt, steeds beter aansluit bij onze wooneisen. Het moet lang mee gaan en makkelijk in het onderhoud zijn. Een laminaatsoort die tegenwoordig veel gebruikt wordt is de pvc vloer. En dat is geen wonder: de pvc vloer is ideaal om in huis te hebben. Waarom? Dat lees je hier.

Pvc vloer: wat is het precies?

Maar wat maakt de pvc vloer nu zo ideaal? De vloeren zijn gemaakt van polyvinylchloride, daar staat de afkorting pvc ook voor. Dit is een dun en heel makkelijk te bewerken materiaal. Het is bovendien goedkoop en dat merk je dus ook in de prijs. Dat polyvinylchloride kom je trouwens vaker tegen ter vervanging van beton en laminaat. Bijvoorbeeld in behang en buizen voor elektrische bedrading. Dit spul is echt heel sterk, stabiel en niet geheel onbelangrijk: geluiddempend. Polyvinylchloride biedt bovendien nog een paar andere voordelen die het als vloer heel geschikt maken. Zo is het bijvoorbeeld vochtbestendig en makkelijk schoon te houden. Daarom zie je deze vloeren vaak op plekken die intensief belopen worden zoals in bedrijfsgebouwen en scholen. En er is nog een groot voordeel aan deze vloeren: je kunt er een vloerverwarming onder leggen. Dat levert bij houten vloeren nogal eens problemen op.

Luxe uitstraling

Na bovenstaande gelezen te hebben, begrijp je waarom mensen steeds vaker de pvc vloer kiezen. Maar hoe ziet die vloer er dan uit, hoor ik je denken? Nou, eigenlijk net zo mooi als elke andere vloer. Hij doet in luxe uitstraling echt niet meer onder voor hout of andere laminaat soorten. En je hebt een enorme keuze uit stijl, kleur enzovoort. Je kunt dus echt iets kiezen wat bij jouw huis past. Online vindt je allerlei ideeën en stijlen. Heerlijk om bij weg te dromen. Aarzel dus niet langer en zoek het beste van het beste. Voor jou is dat misschien wel de pvc vloer.