De winter in je tuin

Het is alweer bijna winter. De blaadjes vallen van de bomen en de meeste planten gaan in ruststand. Je tuintje gaat er steeds levensloser uit zien. Maar dat betekent niet dat je niets in je tuin kan doen en maar de hele tijd binnen moet gaan zitten. In deze blog vertel ik je wat je allemaal kan doen in de winter wat je tuin betreft. Het zal je nog verbazen wat er allemaal te doen is. Lees je mee?

Klaar voor de lente

Je kan bijvoorbeeld alvast je tuin klaar maken voor de lente. Ontdoe je tuin van planten waarvan je weet dat ze al dood zijn en zorg ook dat onkruid wat er nog staat weg gaat. Vooral dat laatste is heerlijk om te doen in deze tijd van het jaar. Nu groeit het namelijk niet na twee keer knipperen weer terug. Natuurlijk moet je het niet doen als de grond bevroren is, dan kom je er met geen schep door heen en loop je kans dat de steeltjes afbreken. Dan ben je nog nergens.

Plantjes in de winter

Liever iets levends in je tuin? Er zijn ook plantjes die het hele jaar door bloeien. Wanneer je toch wilt tuinieren, is het handig om hier even naar te kijken. Zo houd je een vrolijke tuin en dat in ieder seizoen van het jaar. Daar komt nog eens bij dat dit soort plantjes vaak weinig onderhoud vereisen omdat ze heel stabiel zijn en onkruid over het algemeen niet (zo goed) groeit in de winter.

Help de diertjes een handje

Wil je voor iets zorgen in de winter maar houd je niet van de zojuist genoemde planten, dan kan je ook de dieren helpen. Er zijn verschillende dieren die in en rondom tuinen leven en die het zwaar hebben in de winter. Zorg dat er vetbollen en zaden te vinden zijn voor de vogels bijvoorbeeld. Niet alleen doe je hen daar een plezier mee, het zorgt ook voor een enorme hoeveelheid beweging en leven in je tuin. 

Heerlijk gezeten

Liever zelf de levendigheid in je tuin brengen? Dat kan ook, ongeacht van het seizoen waarin we leven. Met mooie tuinmeubelen kan je altijd in je tuin zitten. Dekentje en een kop thee erbij, het is nog gezond ook! Je kan zelfs een heater aan je buiten interieur toevoegen. Ga voor een mooie lounge set en je bent niet meer uit je tuin weg te trekken. Je kan dit allemaal vinden bij Tuinmeubelland.nl.