Nokia smartphone, tegenwoordig ook heel trendy

nokia smartphone

Wanneer iemand het merk Nokia noemt, denk je waarschijnlijk al gauw aan de Nokia 3310. Een van de bekendste smartphones die ooit heeft bestaan en waar zelfs nu nog vaak aan gerefereerd wordt. Ondanks dat de Nokia 3310 niet meer verkocht wordt, is Nokia nog steeds een bekend merk wat telefoons betreft. Het is een merk wat ooit bovenaan de markt stond qua mobiele telefonie, maar wat op dit moment ook druk bezig is met het ontwikkelen en verkopen van smartphones. In deze tekst gaan we kijken naar Nokia en waarom de telefoons van Nokia ook op dit moment nog steeds heel trendy zijn.

Nokia

Nokia is een Fins telecom bedrijf wat wordt gezien als een van de belangrijkste ontwikkelaars van mobiele telefonie in de geschiedenis. Wanneer je al langer een mobiele telefoon hebt, is de kans groot dat je ooit een Nokia telefoon hebt gehad. Vooral de Nokia 3310 is een echte legende in de wereld van mobiele telefonie. De telefoon stond bekend als onverwoestbaar en vooral met de fragielere smartphones van nu, is dat een groot contrast. Sinds het uitbrengen van die telefoon en een aantal telefoons er na, is Nokia niet meer de grootste in de telefoonmarkt, maar dat betekent niet dat Nokia niet meer bestaat. Integendeel juist. Het bedrijf is namelijk hard aan de weg aan het timmeren om weer opnieuw op datzelfde hoge niveau te komen.

Nokia smartphone

En dat doen zij momenteel, net als elk ander groot telefoon merk, door het uitbrengen van smartphones. Nokia wil de smartphones graag betaalbaar houden en zorgt er daardoor voor dat zij een smartphone uitbrengen in enkele verschillende prijsklassen. Op die manier is het mogelijk voor iedereen om een goede smartphone te krijgen. Het is wel zo dat zij ook duurdere smartphones op de markt brengen wanneer mensen toch een snellere smartphone willen die meer features heeft. Zo heeft Nokia op dit moment de Nokia 9 Pureview op de markt. Dit is een telefoon die veel features heeft en vrij nieuw is. De telefoon heeft bijvoorbeeld, maar liefst 5 camera’s. Ook heeft Nokia nog steeds telefoons te koop die afgeleid zijn van de klassiekers zoals de Nokia 3310. Dit is bijvoorbeeld de Nokia 3310 3G. Het is een ontwerp wat lijkt op de klassieke telefoon, maar dan in Nokia smartphone verpakking. Hierdoor kun je gebruik maken van internet en daarmee dus van de nieuwste apps. Op die manier haal je een stukje nostalgie in huis, maar is dit stukje nostalgie ook nog eens goed te gebruiken naar de maatstaven van dit moment.