Een houten horloge best een leuk cadeau

houten horloge plaatje

Je ziet dat het horloge steeds minder om praktische doeleinden gedragen wordt. De smartphone neemt deze plek steeds meer in. Daarentegen is het horloge veel meer een mode item geworden dat leuk is om te dragen. Het houten horloge past heel goed in deze ontwikkeling. Sinds een aantal jaar heeft het houten horloge voet aan wal gekregen in Europa nadat het vanuit Amerika was komen overwaaien. Niet onlogisch het is een sympathiek en leuk product om te zien en het heeft een natuurlijke en duurzame uitstraling. Hierdoor zie je het steeds meer in het straatbeeld verschijnen en kopen steeds meer mensen het of wordt het houten horloge als cadeau gegeven. Lees dus snel verder over de mogelijkheden.

Het houten horloge als origineel cadeau

In de praktijk zie je dat het houten horloge vaak cadeau wordt gedaan. Een goed idee want de kans is niet zo groot dat diegene het al heeft. Dus een origineel cadeau waarvan de kans niet zo groot is dat diegene het niet mooi vindt. Daarnaast is het zo dat van een normaal horloge veel mensen huiduitslag of exceem krijgen door het metaal wat met een speciaal middel bewerkt is. Dat is met hout niet zo. Dit is door iedereen op een prettige manier te dragen. Naast dat de kans niet zo groot is dat iemand een houten horloge heeft is het ook nog eens zo dat door de houtnerf ieder horloge anders is. Ander groot voordeel is dat het houten horloge op een goed leesbare manier is in te graveren. Dit wordt dan met een soort laser ingegraveerd. Hierdoor is de gravering met mooie duidelijke donkere lijnen goed zichtbaar. Veel beter als bij de gravering in metaal.

Welke houtsoorten worden gebruikt bij het houten horloge

Het meest populaire houtsoort bij het houten horloge is bamboe. Als bamboe geoogst wordt gaat het eerst nog door een heel proces alvorens je er echt een horloge van kan maken. Het wordt als het ware een soort samengeperst. Het is een fijn hout om te bewerken waardoor het zeker bij horloge veel gebruikt wordt. Ander voordeel is dat er duurzaam mee te produceren is. Bamboe is namelijk na 5 jaar al geschikt om mee te produceren. Hierdoor komt het sneller beschikbaar dan dat er nodig is. Hiermee wordt ontbossing van deze aarde voorkomen en dit is inmiddels een behoorlijk groot probleem aan het worden. Ik hoop dat je wat meer te weten bent gekomen over dit leuke en sympathieke product.