Welk hondenvoer kies jij voor jouw hond?

Als baasje zijnde wil je natuurlijk het beste hondenvoer voor jouw hond. Maar wat is nou precies het beste hondenvoer? De markt van hondenvoer is tegenwoordig steeds groter aan het worden en dit kan dus de keuze wat lastiger maken. Wel zijn er wat algemene tips voor het kiezen bij welk hondenvoer jij in huis haalt voor je hond.

Droogvoer

Het is allereerst goed om te weten dat elk hondenvoer haar eigen voor-en nadelen heeft. Je hebt verschillende soorten voer. Denk aan droogvoer, supplementen, diepvriesvoer, blikvoer of nat voer. Onder droogvoer verstaan we alle soorten hondenbrokken. Hondenbrokken bevatten als hoofdbestandsdeel een vorm van granen. Dit kan tarwe, gerst, mais of rijst zijn. We kunnen wel zeggen dat droogvoer het meest bekende voer is. Dit is tot op de dag van vandaag ook nog het meest populaire voer. Dit omdat het makkelijk aan te schaffen is en het de meest gebruikte vorm voer is.

Wel is het goed om te weten dat bij gulzige honden droogvoer niet altijd even goed is. Sommige honden maken er nou eenmaal een wedstrijd van om hun voer zo snel mogelijk naar binnen te werken. Hier lachen we met zijn alle wel vaak om, maar dit kan toch erg gevaarlijk zijn. De kans op een maagtorsie wordt hiervoor vergroot.

Waarom voeding zo belangrijk is

Wij mensen hebben goede voeding nodig. En dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor onze huisdieren. Eten is een levensbehoefte en alles wat leeft heeft dit nodig. En niet alleen voeding, maar ook goede voeding. Wij weten gelukkig wat goed voor ons is en hoe we hier de juiste balans in vinden. Maar hoe doen we dit voor ons huisdier? Elke hond kan anders reageren op merken voeding. Daarom is het altijd een kwestie van uitproberen. Wel is het goed om te weten dat het gebit van honden gemaakt is voor vleesproducten. Hun gebit is niet gemaakt om plantenmaterie te verwerken.

Eigen voorkeur

Jij bent de baas over jouw huisdier. Over de regels, over wat je aanschaft voor je huisdier en ook over de voeding. Maar hoe maak je de juiste keuze qua voeding? Wat een goede mogelijkheid is om te doen is advies vragen aan een dierenspeciaalzaak. Een dierenspeciaalzaak heeft natuurlijk een uitgebreid assortiment van voedingsproducten en kunnen je misschien wel het beste advies meegeven. Ook staat een dierenspeciaalzaak bekend om hun kennis over dieren en voeding. Daarna moet je toch echt je hond het zelf laten uitproberen.