Klopt jouw sollicitatiebrief wel helemaal?

Ja, een vraag die jij je moet afvragen voordat jij jouw sollicitatiebrief opstuurt naar het bedrijf waar jij wilt solliciteren. Want je wilt opvallen en laten zien dat jij juist de geschikte kandidaat bent en ze jouw moeten kiezen voor die baan of stage. Dan zou het erg jammer zijn wanneer er spelling- of taalfouten in jouw brief verstopt zitten en jij hierop afgekeurd wordt. Dus jouw sollicitatiebrief laten controleren is helemaal nog geen gek idee. 

Hulp vragen

Ja, hulp vragen. Een onderwerp waar stiekem wel een stigma op heerst. Want hulp vragen is juist voor de zwakkeren, voor de mensen die het niet zeker weten en dus niet zeker zijn van hun kunnen. Maar ik vind dat dat niet juist is. Ik vind namelijk dat je juist sterk in je schoenen staat wanneer je hulp durft te vragen. Want het is logisch dat je niet in een keer iets helemaal goed of perfect doet. En dat geld ook zo met sollicitatiebrieven. Het kan zo zijn dat je of te overdreven over komt of juist niet goed laat merken dat je een geschikte kandidaat bent. Dus laat iemand de brief goed overlezen, dan kan je met die feedback de puntjes op de i zetten en zo een nog betere brief inleveren.

Controle is fijn.

Wanneer iemand jouw brief over leest, kan diegene kleine foutjes ontdekken of juist voorstellen om een aantal zinnen anders op te bouwen of de opmaak van de tekst anders te doen. Zo kan jij met de feedback jouw brief nog iets aanpassen zodat het geheel straks helemaal klopt. Wanneer jouw brief helemaal klopt, kan je hem met een gerust hart versturen zonder dat je achteraf denkt van; daar zat nog een klein foutje in, of had ik de zinnen maar zo opgebouwd. Door jouw sollicitatiebrief te laten controleren kan je juist met zekerheid de brief versturen.

Wie weet ben jij dan uiteindelijk de geschikte kandidaat die het bedrijf nodig heeft en heb jij ook nog eens de perfecte brief gestuurd. Dus zorg dat je wat gaatjes in jouw agenda hebt staan om op gesprek te kunnen bij het bedrijf. 

Heb jij al voor ogen bij welk bedrijf je wilt solliciteren? Stel dan snel jouw brief op en laat hem controleren. Zo ben jij voor 90% verzekerd van dat gesprek wat er gevoerd gaat worden. Waar wacht jij nog op?