Maak je huisje nóg huiselijker met deze tips

Heb je het gevoel dat je iets mist in je huis? Zit je s’ avonds in je woonkamer, en denk je “Goh, hoe kan ik dit fijne plekje van mij nóg fijner maken?” Er zijn heel veel oplossingen! Binnenverlichting, nieuwe meubels. Maar vrees niet; het hoeft allemaal niet zo duur te zijn. Met een paar simpele oplossingen maak jij je huisje nog mooier en gezelliger.

Tip 1: Makkelijk groen

Je hoeft geen groene vingers te hebben om je plekje op te fleuren met een paar groene vriendjes. Er zijn tal plantjes die helemaal niet veel werk kosten. Vetplantjes bijvoorbeeld, die hoeven maar een paar keer per week een klein beetje water. Jadeplantjes zijn ook erg makkelijk te onderhouden (en mooi!). Met een paar plantjes in je woonkamer en/of andere kamers van je huisje, maak je het meteen al levendiger. Letterlijk, ook. En als je écht geen moeite wilt doen, maar wel graag plantjes in je huis wilt, dan zijn nepplantjes ook nog een optie. Nobody knows!

Tip 2: Zet de toon

Elke indruk van je huis begint met de voordeur. Dit is het eerste dat men (en dus ook jij) ziet. Vergis je niet; ook al heb je je eigen voordeur al meer dan duizend keer gezien, je komt met een veel beter gevoel je huisje in als de entree al fijn was. Als je voordeur een leeg soort grijs is, raak je verveeld bij het binnenkomen van je eigen huis. Maar, is je voordeur (en/of de decoraties eromheen) een leuke, blije kleur, dan wordt alleen al het betreden van je huisje een genoegen. De kleur rood staat in veel culturen ook voor een warm welkom, dus er zit ook nog eens een psychologisch randje aan.

Tip 3: Het gesprek

Dit gaat misschien een beetje raar klinken, maar het is een tip die je nu al uit kan voeren: zorg ervoor dat je bank in gesprek kan met je woonkamerstoelen. Zet ze dus naar elkaar toe, of in ieder geval de zijkant van de stoelen naar de bank. Als de rug van de stoelen naar de bank toe staat, creëer je een gesloten en ietwat koude omgeving.

Tip 4: Speel met licht

Binnenverlichting is iets waar je super creatief mee kan worden. Probeer van alles uit. Er zijn talloze mogelijkheden en elke kringloopwinkel of Ikea heeft wel een lamp die goed (of juist niet) past bij jouw interieur. Tip van iemand die van gezelligheid houdt: probeer ook eens kerstlichtjes. Die zijn helemaal niet alleen voor de kerstdagen. Als je ze op een smaakvolle manier gebruikt, bijvoorbeeld langs het plafond of om een kastje heen, dan zorgen ze voor een hele warme en sprookjesachtige sfeer. Naar mijn mening de beste binnenverlichting.

Zo merk je maar weer dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om je huis een fijnere plek te maken. Succes!