Een receptje boordevol magnesium

We worden al vanaf een hele jonge leeftijd verteld hoe belangrijk het is om al je vitamines en mineralen binnen te krijgen. B’s, C’s, D’s de letters vliegen je om de oren maar ook de termen magnesium, zink en calcium horen we vaak voorbijkomen. In deze blog wil ik het dan ook over het mineraal magnesium hebben. Veel mensen denken dat dit bij de vitamines hoort maar dat is dus niet zo. Zo kort even over het mineraal zelf en dan snel door naar een receptje dat, je raadt het al, boordevol zit met magnesium. Heb je dat mineraal in ieder geval vast binnen.

Wat is magnesium?

Magnesium is zoals ik al zei een mineraal. Magnesium ondersteunt de normale groei van botten, de normale werking van de concentratie en ondersteunt in het op normale peil houden van het energieniveau. Magnesium vind je in producten als groene bladgroenten, noten, avocado’s. Die laatste zitten trouwens ook vol met goede vetten. Ja zeker, die bestaan. Ook bananen hebben een hoog magnesiumniveau. En ze zorgen voor een kick door de goede suiker die daarin zit. En misschien geloof je het niet, maar ook in kraanwater zit magnesium. Dat motiveert weer om iedere dag genoeg water te drinken. Maar genoeg over magnesium zelf, nu het recept.

De ingrediënten

Dit is een recept voor een heerlijke frisse smoothie. Perfect voor de zomermaanden maar eigenlijk is ‘ie altijd lekker. De hoeveelheden van de ingrediënten zijn geschikt voor twee personen.

Je hebt nodig:

Een halve ananas, het liefst vers maar uit blik mag natuurlijk ook.

500 ml amandelmelk of havermelk, de meeste mensen gebruiken liever koemelk maar dat is voor dit recept niet nodig. De andere smaken overstemmen de smaak van de melk namelijk.

Eén hele avocado. Deze kan je door de helft snijden en dan de pit eruit halen. Vervolgens lepel je de inhoud eruit.

Een handje aardbeien. Zonder kroon natuurlijk.

En als laatste… de bereiding

Het is eigenlijk heel simpel. Snijd alles zoals je dat anders ook zou doen. Snijd wel in kleine stukjes, het moet door de blender vermalen kunnen worden. Gooi alle ingrediënten samen in de blender en laat deze aan staan tot de smoothie gecreëerd is. Als laatste kan je de glazen nog decoreren door de rand in suiker te dippen, vervolgens de smoothie in het glas te gieten en, als kers op de taart, er een tropisch parapluutje in te steken. Smullen maar!