Een huis voor in de woonbladen

living room

Woonaccessoires, meubels en kleuren aan de wand, het is een ware hobby geworden. Het inrichten en decoreren van woningen vind ik heel erg leuk om te doen. Mijn eigen woning krijgt jaarlijks een grote verandering aangezien ik snel op stijlen ben uitgekeken. Dit uiteraard met een hoop gezeur van de medebewoners. Echter maakt dat mij niet uit, als iets niet naar mijn zin is moet ik het gewoon veranderen. Door de jaren heen ben ik goed geworden in schilderen en een moeilijk behangetje kan ik inmiddels met mijn ogen dicht.

 

 

Extreme veranderingen

Onlangs ik de kleine dingen zelf aan kan pakken blijft mijn trap toch wel een doorn in het oog. Toen wij deze woning hadden gekocht lag er vreselijk tapijt op in de kleur oranje. De eerste week hadden we dat al verwijderd, geschuurd en geverfd in de kleur wit. Door de jaren heen is de trap wel erg beschadigd en zijn er al verschillende plekken behoorlijk versleten. Ik wilde dan ook een traprenovatie laten uitvoeren, door een echte vakman. De kosten van een traprenovatie waren al vrij duidelijk, het is een dure bedoeling. Kosten traprenovatie ligt gemiddeld tussen de 2000 en 5000 euro. Het ligt aan de materialen die jij uit kiest en hoeveel treden jouw trap heeft. Op de televisieprogramma’s zag ik een trap bekleed met lederen stroken, dit sprak mij heel erg aan. Ook een betonlook vind ik erg mooi om te zien.

 

 

Dure winkels bezoeken

Na een weekend lang meerdere woonwinkels te hebben bezocht kwamen we op een gemiddelde van 4500 euro, als we voor lederen stroken zouden gaan en 3750 euro voor de betonlook. Dit was exclusief het laten bekleden van de trappen. Deze kosten lagen ook rond de duizend euro. Het bedrag valt dus te hoog uit, zoveel had ik helaas nog niet bij elkaar gespaard. De kosten traprenovatie lagen ook echt hoger dan ik van tevoren had bedacht.

 

Online offertes aanvragen

Echter bleef de wens groot en ik besloot via internet opzoek te gaan naar vakmensen die geen dure winkelpanden bezitten. Het leek mij dan ook goedkoper. Via een online offerte site gaf ik aan wat mijn wensen waren en gaf aan wanneer de klus uitgevoerd zou kunnen worden. Je kunt kiezen of je zelf voor materialen zorgt of dat de vakmensen dit voor jou moeten regelen. Ik gaf aan dit nog te willen overleggen met de eventuele vakman. Binnen enkele dagen had ik meerdere offertes via mijn mail ontvangen en de prijzen lagen aanzienlijk lager dan in de dure woonwinkels. Na een aantal telefoontjes besloot ik met één vakman in zee te gaan. Mijn betonlook trap is uiteindelijk gelegd voor 2300 euro. Het scheelt een hoop geld en de trap is zeer netjes geworden.