Een last minute vakantie de beste deal die je kan maken

last minute vakantie

Soms heb je nog geen vakantie geboekt, maar krijg je naarmate de vakantietijd eraan komt toch zin om op vakantie te gaan. Of dat het weer zo slecht is, dat je er graag even tussenuit wil naar een warm en zonnig land. Een last minute vakantie biedt dan uitkomst, maar die zijn niet altijd even eenvoudig te vinden. Met behulp van een aantal tips kan je toch heel voordelig een last minute scoren. Denk aan social media’s, bepaalde reissites, nieuwsbrieven of zelf er actief achter aan te gaan. Er zijn meerdere manieren om nog goedkoop aan een last minute te komen.

Maak gebruik van social media

Een goede tip is het gebruik maken van social media. Volg op diverse online kanalen reisorganisaties om zo inzicht te krijgen in goedkope last minute vakanties. En blijf ze ook regelmatig volgen en controleren. Reisorganisaties posten namelijk vaak de meest aantrekkelijke aanbiedingen op hun sociale kanalen om zo potentiële reizigers te trekken. En vaak zitten er echt hele goede aanbiedingen tussen, waar je vaak snel op moet happen. Want de echte topaanbiedingen zijn over het algemeen snel weg. Kijk het wel altijd goed na, want er kunnen toch wel een aantal kosten overheen komen. Hierdoor kan de reis toch nog hoger uitvallen, dan dat de aanbieding daadwerkelijk zegt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een andere goede tip is het inschrijven voor nieuwsbrieven van reisorganisaties. Misschien dat je dan wel denkt dat je mailbox heel vol zit, maar ze bevatten vaak wel aantrekkelijke last minute vakanties. In de nieuwsbrief verschijnen dan ook vaak interessante vakantiebestemmingen tegen een betaalbare prijs. Om toch niet teveel last van deze ‘spam’ te krijgen is het handig om de mails te ordenen. Zo heb je een helder en duidelijk overzicht van alle reisorganisaties.

Kom zelf in actie

Wat ook zeker het proberen waard is, is het zelf bellen naar bijvoorbeeld hotels. Die hebben soms nog wel bepaalde aanbiedingen, waardoor je er last minute toch terecht kunt. Bovendien is deze manier een stuk goedkoper, omdat je niet te maken hebt met tussenpersonen. Normaal gesproken zal je nog moeten betalen voor het reisbureau of een tussenpersoon. Vaak is de prijs ook nog wel bespreekbaar, omdat hotels graag hun bezetting van de kamers willen rond krijgen. Een belletje plegen is dan ook zeker geen gek idee.

Kosten besparen

Er zijn ook nog een aantal andere zaken die je last-minute goedkoper kunnen maken. Dat is bijvoorbeeld kijken naar de meest goedkope vlucht of het meest goedkope hotel. Ook kan je nog besparen op het openbaar vervoer. Zo zijn er heel wat kosten waar je op kan besparen bij een last minute vakantie, maar ook moet je altijd ergens om denken. Dat zijn de kleine lettertjes, waardoor de reis soms toch nog een stuk duurder kan uitvallen.