Hoe kun je je eigendommen beschermen?

Mistgeneratoren

Hoe vaak hoor je niet dat er weer een ondernemer de dupe is geworden van “proletarisch winkelen”? Oftewel: ongegeneerde diefstal! Het zal je potverdrie gebeuren dat zo’n dief er met jouw zuurverdiende centen of inventaris vandoor gaat! Daar zul je dus als ondernemer op voorbereid moeten zijn. De mogelijkheden om diefstal tegen te gaan zijn bijna onbeperkt, maar de dieven zullen ook (helaas) steeds slimmer worden en nieuwe tactieken bedenken. Mistgeneratoren kunnen je dan echt helpen. De dieven kunnen zich nog zo goed voorbereid hebben, door de plotselinge uitstoot van (veel!) mist, zijn ze volledig gedesoriënteerd. Mistgeneratoren zie je bijna niet, en de mist zal je artikelen niet beschadigen. Nadat de mistgeneratoren zijn afgegaan hoef je alleen maar even te luchten en je kunt weer door met je werk.

Het is toch erg dat het nodig is?

Dat is natuurlijk altijd de eerste reactie wanneer je over moet gaan tot dit soort maatregelen. Het is ook erg. Dat mensen zich nog steeds proberen te verrijken door er vandoor te gaan met jouw spullen. Daar is je verzekering ook van op de hoogte. Het kan dus zelfs zo zijn dat je verzekering bepaalde eisen stelt aan je beveiligingssysteem. Deze eisen kunnen per branche flink uiteen lopen. Maar heb je bijvoorbeeld een juwelierswinkel, dan kun je je voorstellen dat je er niet bent met een paar camera’s.
Mistgeneratoren

Goed verzekerd dankzij goede beveiliging

Want zo werkt het dus. Hoe beter jij je best doet om de beveiliging van jouw winkel op orde te hebben, hoe beter de verzekering zal uitkeren op het moment dat het tóch een keer mis gaat. Denk dan dus aan mistgeneratoren, camera’s, een stil alarm en toeters en bellen. Zorg dat je op het raam al aangeeft dat de winkel goed beveiligd is. Dat werkt in veel gevallen ook al afschrikwekkend. En het belangrijkst blijft natuurlijk: doe de deur goed op slot bij het weggaan. Ook als je voor 5 minuten naar buiten stapt. Geef de sleutel alleen aan mensen die je echt vertrouwt.

Vertrouw op je intuïtie

Heb je bepaalde personen de laatste tijd vaak gezien in je winkel? Of lopen sommige mensen wel heel vaak voorbij? Als je het niet vertrouwt, dan zul je extra maatregelen moeten nemen. Want je intuïtie laat je nooit in de steek. Je kunt de politie inschakelen of een particulier beveiligingsbedrijf inschakelen. Geef dit soort meldingen ook altijd door aan de andere winkeliers bij jou in de buurt. Wie weet voorkom je veel ellende!