De grote studententips

Als student heb je een hoop aan alle tips. De meeste studenten hebben het niet breed en kunnen wat hulp hier en daar wel gebruiken. In deze blog kom ik daarom met wat tips die je wellicht een hoop geld en tijd besparen, die kan je daar weer effectief inzetten voor andere dingen. En extra tijd en geld, dat willen we allemaal wel. Lees je mee?

Tweedehands als nieuw

Als student weet je vast de tweedehandswinkels wel te vinden en het zal dan ook niet als een verassing komen dat dit als tip in deze blog genoemd wordt. Je kan een hoop spullen tweedehands kopen zonder dat je eigenlijk qua uiterlijk of gebruik door hebt dat het product niet helemaal nieuw meer is. Zo kan je zelfs een gebruikte laptop kopen tegen een lagere prijs, maar dan heb je er nog steeds eentje die het perfect doet en jou in al je studiewerk kan ondersteunen. Zo bespaar je een hoop geld zonder dat je aan kwaliteit hoeft in te leveren.

Een woning speciaal voor jou

Dan zijn er nog de studentenkamers. Dat er woningnood heerst in Nederland, dat weten en merken de meesten mensen wel. Voor studenten is dat niet anders. De prijs voor een studentenkamer, in een studentenstad, is in de laatste jaren tot astronomische hoogten gestegen. Gelukkig zijn er ook instellingen die zich juist op betaalbare woningen speciaal voor studenten of starters richten. Ga op zoek naar een dergelijk bedrijf in jouw studentenstad en wie weet heb je straks een prachtige kamer voor een goede prijs!

Goed gepland

Dan even over de tijd. Ondanks dat we voor onze eigen ontwikkeling studeren, hebben we daar lang niet altijd zin in. Soms heb je het idee dat je uren hebt zitten blokken maar is dat in realiteit niet zoveel geweest, toch is de tijd wel snel voorbijgegaan. Tijd dus om goed te plannen en aan je zelfdiscipline te werken. Zo werk je effectiever, leer je meer en houd je genoeg tijd over. Weet je niet waar je moet beginnen? Vraag dan op school rond voor een begeleider voor het plannen, op de meeste scholen lopen hier speciaal mensen voor rond. Zij kunnen jou het één en ander leren.

Geef jezelf de ruimte

Je bent jong en je hebt je leven voor je. Toch kan het voelen alsof je je constant moet haasten. Weet dat dit niet zo is. Zelfs als je wilt wisselen van studie of er nog één wilt doen. Geloof me, je hebt meer tijd dan je denkt!