Beleggen op de US Stock Market, waar begin je?

Beleggen wordt de laatste jaren steeds populairder. Niet alleen in en op de Nederlandse markt maar ook daarbuiten. Mensen willen graag iets doen met hun geld. Het op de bank laten staan levert je tegenwoordig niks meer op. Daarom is beleggen zo interessant. De US Stock Market is daarin een belangrijke partij. Wil je graag op deze beurs beleggen maar wil je eerst graag het fijne ervan weten? In dit blog kom je meer te weten over de US Stock Market.

Wat is de US Stock Market?

Als er wordt gesproken over de US Stock Market wordt er ook wel gesproken over de Amerikaanse beurs. Deze beurs bestaat op zichzelf weer uit verschillende andere beurzen. Bij de US Stock Market wordt vaak direct gedacht aan Wall Street. Wall Street is een straat in Manhattan waar een tal van hoofdkantoren en de New York Stock Exchange zich gevestigd heeft. Deze hoofdkantoren zijn van Amerikaanse brokers en zakenbanken die een belangrijke rol spelen op de US Stock Market. Wall Street wordt daarom ook vaak gebruikt als verzamelnaam voor de Amerikaanse beurs. Wanneer je de Charging Bull, het de bronzen stier, en de Federal Hall tegenkomt dan weet je dat je op de goede plek bent.

Hoe ga je te werk?

Het lijkt is eerste instantie misschien een behoorlijke opgave, beleggen op de Amerikaanse beurs, maar tegenwoordig zijn door het internet eigenlijk alle moeilijkheden weggevallen. Binnen enkele minuten kan ook jij op de Amerikaanse beurs beleggen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een broker. Een broker is een beurshandelaar en voor jou eigenlijk de tussenschakel naar de beurs omdat je daar als “persoon” niet in kan beleggen. Een broker doet uit jou naam de beleggingen. Wanneer je een goede broker hebt gevonden zal je een account moeten aanmaken. Op dit account stort je dan geld. Dit geld wordt ook wel een tegoed genoemd. Wanneer je tegoed hebt bijgeschreven kan je op zoek gaan naar een interessante beurs. In dit geval een Amerikaanse beurs. Kijk wat de cijfers en getallen doen en kies een geschikt aandeel. Jij bepaalt wat je wilt uitgeven en wanneer je dat doet. Wanneer je interesse hebt vul je het gewenste bedrag in en bevestig je de aankoop. Hierna zijn de gekochte aandelen van jou en vanaf dan kan je zelf beslissen wat je ermee wilt doen. Uiteraard gaat beleggen om geld verdienen op lange en/of korte termijn. Wanneer je slim investering zal dit gaan lukken. Aandelen inkopen voor een lagere prijs dan dat je ze verkoopt.