Aandelen kopen, of toch Bitcoin?

aandelen kopen

Beginnen met aandelen kopen? Het nieuwe jaar is nu weer écht begonnen. Wat zijn jouw goede voornemens? Afvallen, beter je best doen voor het milieu, geld sparen? Wanneer je – zoals veel andere Nederlanders – de laatste hebt gekozen, dan zijn er vandaag de dag veel renderende mogelijkheden waar je met je geld terecht kan. Aandelen kopen is voor mensen die wat meer risico durven te lopen een goede optie. Aan de andere kant is er natuurlijk nog de mogelijkheid om Bitcoin te kopen: tevens een hoog risico om met je vermogen in te beleggen. In dit blog lees je meer.

Bitcoin en andere cryptocurrency

De Bitcoin rage is weer behoorlijk afgekoeld. Voor de Kerst periode van 2017 stond de Bitcoin op zijn hoogste punt: bijna twintigduizend dollar in waarde! Veel mensen hadden de goudkoorts goed te pakken en zijn hoog ingestapt op de cryptomunt. Dat heeft (in ieder geval op dit moment) toch windeieren gelegd. De waarde van de digitale munt kelderde van twintigduizend, naar achtduizend dollar. Dat is niet niks, zeker niet voor mensen die meerdere coins hebben: en dat zijn er nogal wat. Het risico dat verbonden is aan de crypo wereld is vrij hoog. De markt is volatiel en ongereguleerd. Daar komen zeer waarschijnlijk binnen tamelijk korte kortmijn regels en richtlijnen op. Maar voor nu is er nog niets met zekerheid te zeggen – zoals met alles in de crypto wereld.

Aandelen kopen: beter dan speculeren?

Een oude en vertrouwde manier van vermogensgroei: aandelen kopen. Is het beter dan speculeren en zo ja, waarom? Aandelen worden over het algemeen gekocht en verkocht op gereguleerde beurzen, maar er zijn ook partijen waar je eenvoudig zonder toezicht bij kunt beheren. Daar zit uiteraard wel een risico aan verbonden, geef je geld dus nooit zo maar aan een partij. Maar kijk goed waar ze in investeren en hoe het investeringsbeleid eruit ziet. Wat is de verwachte looptijd van de aandelen en hoe makkelijk kun je de aandelen kopen? Er zijn genoeg punten om op te letten wanneer je aandelen wil kopen.

Als particulier aandelen kopen

Beleggen als particuliere investeerder kan bij veel verschillende partijen en organisaties. Op de beurs zal je echter niet snel een particulier tegenkomen. Alleen financiële instellingen met grote namen zijn daar aanwezig. Als particulier kun je dus beter aandelen kopen bij een organisatie zoals een informele broker, een participatiemaatschappij of een ander partij. Er zijn bijvoorbeeld partijen waar je aandelen kan kopen van MKB-ondernemingen. Dan investeer je tegelijkertijd in hardwerkende ondernemers!