betervoorbest.nl

Het beste douchen met een stortdouche

Stortdouche

Het is misschien wel de beste douche die er bestaat: de stortdouche. Afgelopen winter hebben mijn partner en ik de douche gerenoveerd. We hadden altijd een simpele douchekabine, zonder enige fratsen of extraatjes. Toen we een plan gingen ontwerpen voor de douche had mijn partner vooral een specifieke wens: een stortdouche. Ooit in een hotel hadden wij een zeer luxe hotelkamer, met zo’n douchekop in de douche. Het was een heerlijke ervaring, maar om dat in je eigen huis te plaatsen was bij mij nooit opgekomen. Gelukkig dacht mijn partner er wel aan, want zo moeilijk is het niet om een stortdouche in je huis te plaatsen! In deze blog vertel ik jullie waar je zo’n douche kunnen kopen, welke soorten er zijn en hoe je ze in je huis plaatst.

De verschillende soorten stortdouche

Er zijn veel verschillende soorten douches van allemaal verschillende merken. Grote merken die verkocht worden zijn bijvoorbeeld Grohe of Plieger. Als je in een stortdouche investeert, dan raad ik ook aan om er goed in te investeren. Voordelen aan een merk zoals Grohe is, is dat de kwaliteit gewoon veel beter is. Zo zijn alle stortdouches van Grohe behandeld met een spray waardoor het water gelijkmatig verdeeld wordt over de hele douchekop. Ook hebben ze douches in de aanbieding die een turbo-straal kunnen leveren of een safestop hebben, waardoor kinderen niet zomaar de temperatuur kunnen veranderen. Ook hebben alle douchekoppen een beschermlaag, zodat het chroom vrij van krassen blijft. Tot slot zijn de stortdouchen verkrijgbaar in verschillende groottes. Zo variëren de breedtes van de koppen. Ook kun je de standen en waterdruk variëren voor het beste gevoel. Kies de stortdouche die bij jou/jullie gezinssituatie en wensen past, dan zit je altijd goed!

Waar koop je zo’n douche?

Je kunt de douches bij veel winkels kopen, zoals de grote bouwzaken of mega dumpen. Bij die laatste zul je douches krijgen van de beste kwaliteit voor de laagste prijs. Daar worden de douches namelijk met grote partijen ingekocht. Deze komen of rechtstreeks van de fabrikant, of zijn restpartijen. Dit betekent dat je de beste merken krijgt voor lagere prijzen dan gewoonlijk. Ook kun je tegenwoordig veel online bestellen. Als je al weet wat je wil hebben is dat heel handig. Anders is het misschien slimmer om rustig eens rond te kijken in een fysieke winkel.

Een stortdouche zelf plaatsen, hoe doe je dat?

Een opbouwsysteem is ideaal voor een al bestaande badkamer. Bij deze douche is de kop gemonteerd aan de bovenkant van de glijstang. Daardoor kun je de douchekop ook nog eens combineren met een andere, losse handdouche. Middels de kraan bedient u de douchekoppen, en kunt u ook switchen tussen de verschillende douches. Deze methode is wel het makkelijkst om te gebruiken voor een bestaande douche, zoals bij mij thuis. Ook kun je een complete doucheset kopen, waar opbouwinstructies bij zitten.

Mobiele versie afsluiten