betervoorbest.nl

Juiste versturing van materiaal

Het is in de huidige economie steeds belangrijker voor bedrijven om ook online goed aanwezig te zijn. Het verkopen van producten die vervolgens met de post verscheept kunnen worden is niet meer weg te denken uit vele hun dagelijkse bezigheid. Uiteraard is het van belang dat hier goede keuzes in worden gemaakt hoe dit wordt gedaan. Waar het bedrijf zelf uiterst voorzichtig met uw pakketje om kan gaan heeft de postkoerier vaak geen idee wat erin zit. Deze werken op tijd en zullen dus minder voorzichtig om gaan met de pakketten. Belangrijk dus om op een juiste manier uw producten in te pakken zodat deze niet beschadigen tijdens de reis.

Omhulsel

Allereerst is het van belang dat het juiste omhulsel wordt gekozen. Veelal ligt het voor de hand dat een reguliere doos wordt gebruikt. Echter is dan al snel de vraag, wat is een reguliere doos. Er kan worden gevarieerd in karton dikte die de stevigheid van de doos bepalen. Wilt u überhaupt wel karton, tegenwoordig wordt ook meer gebruik gemaakt van piepschuim of hardere plastic materialen. Voor veel consumenten die een cadeau willen verschepen doen ze vaak een geschenkdoos kopen. Dit zijn dozen met verscheidene mogelijke opdrukken om een leuk tintje aan de verzending te geven. Als u het juiste materiaal heeft gevonden is het tijd om te denken aan de grote van de doos. U wilt dat het product er gemakkelijk in past maar niet dat u teveel ruimte over heeft aan alle kanten. Bij veel post bedrijven betaald u ook extra als het een buiten proportioneel grote doos is. Kijk dus altijd naar de inhoud welk omhulsel u wilt gebruiken.

Opvulling

Als u het juiste omhulsel heeft gevonden kunt u kijken naar de volgende stap, de opvulling. Om ervoor te zorgen dat de inhoud goed in de doos blijft zitten en niet verschuift en daardoor beschadigd raakt, kunt u de loze ruimtes opvullen met verschillende soorten materiaal. Eén van de meest bekende is wel noppenfolie, iets waar menig kind vroeger heeft gespeeld. Echter is er tegenwoordig een breed scala aan producten die hiervoor gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan schuimfolie, golfkarton, houtwol of luchtkussens. Een zeer decoratief materiaal wat hier ook geschikt voor is, is het zogenoemde sizzlepak. Dit is een soort karton wat in verschillende kleuren beschikbaar is. Precies wat dus leuk past bij dat ene geschenk. Doordat het kleine stukken betreft past dit altijd goed in de doos en kunt vormt het zich perfect naar hoeveel er nodig is.

Mobiele versie afsluiten