betervoorbest.nl

Meer productiviteit door gamingstoel

gamingstoel

Iedereen heeft baat bij een goede bureaustoel. Het merendeel van de mensen zit namelijk tijdens het uitvoeren van hun werk en daarom is een goede houding ontzettend belangrijk. Zelf merk ik dat ik ook veel productiever werk wanneer ik een juiste houding heb en daarom heb ik laatst zelf een nieuwe stoel aangeschaft. Omdat mijn hobby onder andere gamen is heb ik mijn bureaustoel hierop aangepast. Ik heb een gamingstoel gekocht en ik ben hier ontzettend blij mee. Omdat ik merk dat niet iedereen weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een bureaustoel of gamingstoel, zal ik daar in dit blog het een en ander over toelichten.

Een gamingstoel bevordert de productiviteit

Zoals ik al zei bevordert een goede ergonomische stoel de productiviteit. Zit je rechtop en recht aan je bureau dan werk je beter. Let daarom op bepaalde eigenschappen van een stoel voordat je deze koopt. Die eigenschappen zijn bijvoorbeeld dat je een goede rugleuning met hoofdsteun hebt waarvan je de hoek kunt aanpassen. Ook zijn in hoogte verstelbare armleuningen, schuimvulling in de zitting en een zithoogteverstelling van groot belang voor een goede houding. Verder heb je nog verschillende kleine dingen die je kunt aanpassen zoals een kantelmechanisme dat je kunt aanpassen aan je lichaamsgewicht. Al deze zaken helpen mee bij een zo fijn mogelijke zithouding.

Design is ook belangrijk

Natuurlijk is de kwaliteit van de stoel en de zithouding het meest belangrijk. Echter, het oog wil ook wat. Daarom let ik bij de aanschaf van een nieuwe gamingstoel altijd op of ik de stoel mooi vind. Zo’n product gaat jaren mee en daarom is het natuurlijk belangrijk dat de gamingstoel mooi staat in de ruimte waar je ‘m gaat gebruiken. Zo zijn er verschillende dingen waar ik altijd op let naast de kleur van de stoel. Ik kijk bijvoorbeeld naar de afwerking van de naden, het materiaal dat is gebruikt en ook de bekleding speelt een grote rol. Verder raad ik je aan bij de aanschaf van een gamingstoel te kijken naar de garantie die de fabrikant erbij levert. Verder moet je afgaan op je gevoel, dan kan het eigenlijk nooit mis gaan.

Neem wel eerst van tevoren een bedrag in je hoofd en wijk daar niet te veel van af. Vaak is het mogelijk een bureaustoel eerst uit te proberen. Dat is handig want dan weet je namelijk zeker of de gamingstoel bij je past. Ik hoop dat deze tips je een beetje op weg zullen helpen bij de aanschaf van een nieuwe gamingstoel!

Mobiele versie afsluiten