betervoorbest.nl

Zo stop jij ook écht met roken!

Stoppen met roken, waarom lukt het de ene persoon wel en de ander niet? Sommige rokers stoppen van de een op de andere dag terwijl andere juist weer keer op keer terugvallen in hun oude patroon. Je doorzettingsvermogen heeft hier zeker een groot aandeel in maar dat is niet de enige factor. Er zijn nog een tal van andere factoren die ervoor zorgen dat het stoppen met roken wel of geen succes worden. Een daarom is de juiste methode kiezen. In dit blog lichten we de verschillende methodes graag voor je uit.

Stoppen zonder hulp

De eerste methode om te stoppen met roken is de methode waarin je dit doet zonder hulp. Zonder hulp van andere mensen, medicatie of speciale stop-apps. Vooral de mensen die vastberaden zijn om te stoppen met roken lijken met deze methode het meest te slagen. Deze mensen stoppen ook van de een op de andere dag en lijken daar eigenlijk geen moeite mee te hebben. Dit zijn we onder andere bij gelegenheidsrokers. Deze mensen hebben jarenlang bijvoorbeeld in het weekend gerookt maar van de een op de andere dag waren ze er gewoon ineens klaar mee.

Stoppen met zelfhulpmethodes

Voor degene die het zonder hulp niet redden kan onder andere een zelfhulpmethode uitkomst bieden. Dit zijn methodes die je net even dat extra steuntje in de rug geven voor wanneer je het zwaar krijgt tijdens je stoptraject. Hierbij kan je denken aan speciale apps, online community groepen, games, online cursussen en zelfhulpboeken. Er is geen bewijs over het daadwerkelijk bewezen resultaat maar veel mensen hebben hier zeker baat bij.

Stoppen door medicatie

Wanneer je graag wilt stoppen maar het lukt niet op de bovenstaande manieren dan kan je er ook voor kiezen om medicatie te gebruiken. Zo bestaan er speciale pleisters en/of pillen. Deze worden ook wel omschreven als nicotinevervangers. Champix is daar een bekend voorbeeld van. Medicatie wordt meestal verkregen op recept vanuit je huisarts maar online Champix kopen kan ook. Hiervoor kan je terecht bij een online apotheek zoals Apotheekonline.net. Een zeer makkelijke, veilige en snelle manier om medicijnen te bestellen wanneer je onder andere wilt stoppen met roken.

Stoppen met specialistische hulp

Lukt het je echt niet om je gewoonte te doorbreken en bieden bovenstaande methodes geen uitkomst? Of wil je gewoon liever meteen één op één hulp? Dan is hulp van een erkende expert waarschijnlijk de methode die het beste bij jou past.

Mobiele versie afsluiten